Direktlänk till inlägg 9 april 2014
Hejsan!
Har gjort ägglikörtryffel nu när påsken börjar närma sig jag tycker att den är väldigt god den smakar inte direkt som ägglikören gör men det finns en ton av den! Gott i alla fall.
Till ca 30 tryfflar:
Lager 1:
200 g mörkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g margarin
2 msk ägglikör
Lager 2:
150 g vitchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 tsk honung
Börja med lager 1, plasta in en form som är 12x15 cm.
Finhacka chokladen och koka upp grädde och honung och häll det över chokladen, låt stå och dra nån minut och rör sedan om tills chokladen smält helt. Klicka i margarinet tills det är en slät smet. Blanda i äggliköreb och bred ut smeten i formen och låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar.
Gör samma procedur med lager 2 och häll det över den bruna smeten i formen låt stå över natten och skär upp i önskade storlekar :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|