Direktlänk till inlägg 12 maj 2014
Hejsan!
Har inte varit inne här på länge nu men har inte haft någon lust att baka på länge nu :/
Men nu har jag fått ett nytt ryck och är i gång med lite olika saker :)
Till ca 20 rutor:
200 g jordnötssmör
1 1/2 dl strösocker
2 dl ljussirap
5 dl special-k
3 dl kokosflingor
Glasyr:
200 g mörkchoklad
Eller 100 g vit choklad och 100 gr mjölkchoklad.
Klä en form med bakplåtspapper, 20x20 cm.
Börja med glasyren vill du ha en melerad glasyr så kan man blanda vit och mjölkchoklad i en varsin bunke över ett vattenbad annars smälter man mörkchoklad.
Smält ihop jordnötssmör, socker och sirap i en annan kastrull på svag värme tills det blir rinnigt och mjukt.
Blanda special-k och kokos i en stor bunke.
Häll jordnötssmörsblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt vänd ner blandningen i formen och platta och jämna ut den.
Häll på den smälta chokladen och bred ut ett jämnt lager. För det marmorerade effekten häller man på den vita och mjölkchokladen och snurrar runt med en gaffel och jämnar ut. Ställ i kylen i några timmar, skär i önskad storlek!
Jättegoda kakor!
Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|